Baba-mama jóga – kisbabás

5,990Ft

A Baba-Mama jógában a jógát és a babamasszázst kombináljuk. Ebben a korban a baba passzív résztvevője még az órának, de a gyakorlatokat együtt végezve ezek segítik a baba mozgás-, idegrendszeri-, értelmi fejlődését.

A kisbabás Baba-Mama jóga viszonylag korán elkezdhető, ha az orvos engedélyezi a mozgást 6 héttel természetes szülés után, 8-12 héttel császármetszés után egészen a baba 8-10 hónapos koráig, de ez baba függő.

Az elején új lesz neki is, ezért idő kell hogy megszokja, megtanulja a menetet és meg is szeresse. Fontos hogy mindig figyeld közben a babád jelzéseit és a saját testedét is!  Ha elalszik a baba hagyjad aludni, ha éhes nyugodtan etesd meg, ha valami nem tetszik neki ne erőltesd és ezek Rád is vonatkoznak!

A kisbabás Baba-Mama jóga kifejezetten jót tesz a baba fejlődésének, hiszen masszírozzuk, tornáztatjuk, a hintáztatások fejlesztik a limbikus, vesztibuláris rendszerét, folyamatos kontaktban vagytok az érintésed által. Közös kikapcsolódás, közös élmények, közös tevékenység segíthetnek a szülés utáni depresszió megelőzésében vagy épp a születés traumájának néhány formájára is pozitívan hathat.

A Mamának egy kis regeneráló átmozgatás, amivel fokozatosan visszatérhet régi önmagához fizikailag és mentálisan is. Nyújtás, erősítés, gátizom torna, relaxáció mind megtalálható egy videón beül a baba átmozgatásán kívül.

A csomagban 4  teljes videó található és külön egy babamasszázs- torna videó, amit Freya 8 hetes korában vettem fel, így ebben minden gyakorlat benne van és látható hogyan működik pici babával, ugyanis itt fontos megjegyeznem, hogy én elég későn rögzítettem  a teljes videókat, így Freya már kicsit kezdte kinőni ezt a menetet, pedig 7 és fél hónapos volt akkor. Amikor egy baba már pörög-forog,  elkúszik érdemes váltani a nagybabás Baba-Mama jógára. Ettől persze a gyakorlatok mit sem veszítenek hatékonyságukból


Cikkszám baba-mama-joga-kisbabas Kategória ,