Biztonsági Információk

 

Mozgás Várandósan

A terhesség alatti mozgásnak rengeteg pozitív hatása van a mamára és a babára is, de mielőtt bármilyen edzésbe is belekezdenél alaposan olvasd el a biztonsági információkat

Beszélj a kezelőorvosoddal és egyeztesd vele milyen mozgást ajánl vagy nem ajánl a te speciális esetedben. Van e bármilyen tényező, ami miatt bizonyos edzés, mozgás típusokat nem végezhetsz a várandósságod alatt. Ez nagyon fontos, pláne ha neked vagy  a családban  van-volt magasvérnyomás, cukorbetegség, ízületi problémák, szív és érrendszeri betegségek vagy bármilyen tényező, ami miatt veszélyeztetett terhesség áll fenn – ikerterhesség, korábbi problémás terhesség, magas vérnyomás, túlsúly vagy nagyon alacsony testsúly. Ez a videó nem helyettesíti a szakvéleményt, diagnózist vagy kezelést.

Az edzéseket csak és kizárólag saját felelősségre csinálhatod, a készítő semmilyen sérülésért, komplikációért nem vállal felelősséget. 

Ha az edzés közben, bármilyen rosszullét jelentkezik –szédülés, hányinger, rossz közérzet, fájdalom, légszomj, vérzés stb, azonnal hagyd abba a mozgást és konzultálj az orvosoddal.

Az edzés alatt mindent a saját tempódban végezz. Ha valamelyik gyakorlat nem esik jól, ne erőltesd, ne csináld. Figyelj mindig a tested jelzéseire. Ne erőltesd magad túl, essen jól a mozgás.  Folyamatosan hidratálj. 

 

Mozgás szülés után

Mielőtt belevágnál újra az edzésbe mindenképpen konzultálj nőgyógyászoddal, ha van gyógytornászoddal is. Mindenkinél más mértékű sérülést okoz a szülés, más lefolyású, ezért egyéni időpontban és módon kezdheted újra a mozgást fokozatosan.

Ha az orvosod engedélyezte a mozgást, alapozással kezdj mindig.

A gátizom, core izom regenerálása elsődleges. Fontos tudni van e szétnyílt hasizmod, hiszen ebben az esetben is több odafigyelést igényel a tested és speciális gyakorlatokat. 

A szülés utáni alapozó, kezdő és haladó csomagokban látható tornák nem helyettesítik a szakvéleményt, gyógytornát. A gyakorlatsorok saját felelősséggel végezhetőek. A Baby On Board oldala nem vállal semmilyen felelősséget esetleges sérülésekért, balesetekért, komplikációkért. Mindenki saját belátása, megítélése alapján egészségi  állapotának tudatában végzi, saját felelősségére.